PROGRAMĂRI ECOGRAFIE GENERALĂ: 031 432 67 29 | PROGRAMĂRI STOMATOLOGIE: 0725 917 312 | STOMATOLOGIE 1: 0725 917 313 | STOMATOLOGIE 2: 0725 917 314

Profilaxie dentara

    Home / Servicii / Servcii stomatologice / Profilaxie dentara

Profilaxie dentara

Profilaxie dentara
4.9 (97.14%) 7 vote[s]

 


Preturi practicate pentru principalele lucrari de profilaxie dentara:

  • Pret detartraj + periaj profesional = 60 RON!
  • Pret sigilare șanțuri si fosete copii = 60 RON.

Profilaxia reprezinta cea mai importanta etapa a îngrijirii dintilor, care are în vedere prevenirea imbolnavirii dintilor şi a aparatului acestora de sustinere în os (gingia). Respectarea masurilor profilactice salveaza timp, bani si efort si elimina  disconfortul ulterior al tratamentelor stomatologice.

Pentru asta nu trebuie decat sa urmam procedurile simple legate de igiena orală.

Trebuie sa stim ca, dupa fiecare masa, resturile alimentare ce ramân pe dinti si între dinti favorizeaza formarea şi depunerea placii bacteriene şi a tartrului dentar, acestea favorizand aparitia in timp a cariei dentare, a bolilor gingivale ce vor conduce in final la pierderea dintilor.

Profilaxia presupune în primul rand igiena dentara zilnica, suplimentata şi completata de igiena dentara profesionala realizata la un interval de maxim 6 luni. Prin periajul dentar regulat şi folosirea mijloacelor complementare de igiena, precum si printr-o alimentatie sanatoasa vom indeplini procedura de profilaxie la un nivel foarte bun. Concomitent insa, vor fi foarte importante vizitele regulate la medicul stomatolog, pentru a putea surprinde si trata din timp diversele afectiuni dentare si pentru a preveni aparitia altora.


profilaxie dentara impactmedprofilaxie dentara sector 3 impactmeddetartraj profesional impactmed


Lucrurile pe care trebuie sa le aveti in vedere:

Igiena este cea mai importanta metoda de profilaxie, in sensul ca, fara o igiena bucala corecta toate celelalte metode de profilaxie nu isi mai au sensul. Are ca si scop indepartarea placii dentare. Aceasta nu se efectueaza la cabinetul stomatologic.

Periajul profesional se efectueaza la cabinetul stomatologic. Este un periaj dentar realizat cu ajutorul instrumentelor mecanice care are rolul de a indeparta placa dentara. Este foarte eficient in profilaxie. Placa dentara se depune dupa fiecare masa, de aceea, periajul mecanic trebuie sa fie insotit de o igiena bucala corecta.

Detartrajul reprezinta procedura de indepartare a tartrului dentar. Deoarece tartrul se formeaza prin calcifierea placii dentare, acesta contine o cantitate foarte mare de microbi. Detartrajul se efectueaza la cabinetul stomatologic si nu este dureros. Se realizeaza cu ajutorul unor instrumente speciale bazate pe ultrasunete. Pentru o profilaxie corecta, acesta ar trebui efectuat de 2 ori pe an.

Sigilarea santurilor si a fosetelor reprezinta o metoda foarte eficienta prin care se evita stationarea microbilor in santurile si fosetele molarilor si premolarilor prevenind astfel aparitia cariilor la acest nivel. Practic, se realizeaza niste obturatii cu materiale speciale fluide care vor „inchide” santurile si fosetele dentare facandu-le mult mai greu accesibile pentru bacterii si microbi.

Depistarea si tratarea cariilor aflate in stadiu incipient este o metoda foarte eficienta de profilaxie deoarece previne evolutia cariilor si – evident – aparitia complicatiilor. Cariile mici sunt usor si relativ ieftin de tratat. Odata ce apar complicatiile datorita evolutiei acestora, tratamentul este mult mai complicat si mult mai scump.

Insa, de departe, cea mai buna profilaxie o constituie vizita periodica la cabinetul stomatologic. Va puteti programa la cabinetul ImpactMed la telefoanele: 0725 917 313 si 0725 917 314. Va asteptam!