PROGRAMĂRI ECOGRAFIE GENERALĂ: 031 432 67 29 | PROGRAMĂRI STOMATOLOGIE: 0725 917 312 | STOMATOLOGIE 1: 0725 917 313 | STOMATOLOGIE 2: 0725 917 314

Pedodontie – Stomatologie copii

    Home / Servicii / Servcii stomatologice / Pedodontie – Stomatologie copii

Pedodontie – Stomatologie copii

Pedodontie – Stomatologie copii
4.8 (95.77%) 71 vote[s]


ImpactMed oferă cele mai bune prețuri pentru serviciile stomatologice la copii, astfel:

  • Extracție dinte temporar – 50 RON;
  • Obturație (plombă) glass ionomer – 60 RON;
  • Sigilare șanțuri si fosete – 60 RON.

Pedodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu ingrijirea, preventia si tratarea dintilor la copii. Modul in care medicul stomatolog colaboreaza cu copilul are o influenta decisiva asupra succesului actului terapeutic. Din acest motiv, este primordiala familiarizarea copilului cu medicul dentist, dar mai ales cu mediul din cabinetul dentar inainte sa apara vreo durere sau afectiune care sa-i poata provoca frica sau teama de cabinetul stomatologic

Ce trebuie sa stim:

Dintii temporari erup intre 6 luni si 2 ani si jumatate. Desi vor fi inlocuiti de dinti permanenti care erup intre 6 si 12 ani, este absolut necesara mentinerea acestora in cavitatea bucala pentru  a asigura un echilibru perfect functional si o dezvoltare optima a maxilarelor.  Este foarte importanta preventia leziunilor carioase prin instructaj de periaj, metode de profilaxie realizate chiar in cabinetul de medicina dentara – igiena alimentatiei, profilaxia anomaliilor dento-maxilare (prin depistarea si deconditionarea obiceiurilor vicioase precum suptul degetului).


cabinet stomatologic copii sector 3stomatologie copii


Specialistii dentisti sustin ca microbii care produc cariile dentare pot fi transmisi sugarului prin diverse gesturi pe care noi, ca parinti, nu le constientizam: prin sarut, mancare mestecata sau cand gustam din mancarea copilului. De aceea este indicat ca, inainte de sarcina, parintii sa-si trateze toti dintii bolnavi. Pentru ca infectiile dentare ale parintilor pot fi  daunatoare copilului. De asemenea, este deosebit de importanta alimentatia sanatoasa asigurata copiilor.

Incepand cu varsta de 4 ani, copilul trebuie sa se spele singur pe dinti de doua ori pe zi, sub supravegherea parintilor. Dupa varsta de 7 ani, copilul trebuie sa cunoasca deja tehnica corecta a spalarii dintilor, sa-si formeze complet deprinderea de a se spala singur, fara supraveghere.

Contactati un pedodont specialist!

Un pedodont trebuie sa aibe atat cunostinte de pediatrie, embriologie, patologie generala si orala, cat si cunostinte si aptitudini in psihologia copilului. Pedodontul contribuie neconditionat la educarea copiilor, adultilor si parintilor in spiritul respectarii masurilor de igiena orala si profilaxie dentoparodontala. Este recomandata consultarea unui medic pedodont cat mai curand dupa eruptia primilor dinti, in vederea respectarii unor masuri de igiena si profilaxie dentara adaptate varstei micutului.


Programari pentru copii in cadrul cabinetului stomatologic puteti obtine la telefoanele: 0725 917 313 sau 0725 917 314. Specialistii nostri va asteapta!